Sähköautoille yksi yhteinen latausjärjestelmä?

Volvo ajaa autoteollisuudelle yhteistä sähköautojen latausjärjestelmää.

Kansainvälisen autoteollisuuden tulisi tavoitella yhteistä standartoitua sähköautojen latausinfrastruktuuria, toteaa Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Peter Mertens. Mertensin mielestä yhteisen latausstandardin puuttuminen on yksi suurimmista esteistä sähköautojen markkinaosuuden kasvulle.

"Siirtyminen kohti täyssähköautoja on alkanut, kun akkutekniikka kehittyy, kustannukset laskevat ja latausinfrastruktuuri saadaan kuntoon. Vaikka olemme jo valmiita tekniikan puolesta, latausinfrastruktuuri ei ole vielä aivan paikoillaan. Tarvitsemme kipeästi yhteisen standardoidun latausjärjestelmän", sanoo Mertens.

Yksintertaisella, standardoidulla, nopealla ja kansainvälisellä latausinfrastruktuurilla voitaisiin Mertensin mukaan taata sähköautojen suosion jatkuva kasvu ja saada asiakkaat ottamaan tekniikka omakseen.

Sähköautojen latauksen kansainvälistä standardia edistääkseen Volvo on päättänyt tukea Charging Interface -aloitetta, joka koostuu eri sidosryhmien yhteenliittymästä, joka perustettiin kehittämään Combined Charging System (CCS) -yhteislatausjärjestelmää akkukäyttöisten ajoneuvojen latausstandardiksi.

CCS-latausjärjestelmä tarjoaa sekä tavallisen että pikalatausominaisuuden. Järjestelmä yhdistää yksivaiheisen latauksen nopeaan kolmivaiheiseen lataukseen ja käyttää enintään 43 kilowatin (kW) vaihtovirtaa sekä enintään 200 kW:n tasavirtalatausta, joka on mahdollista nostaa tulevaisuudessa 350 kW:iin.

Volvo ajaa auteollisuudelle yhtä yhteistä sähköautojen latausjärjestelmää. 
Volvo ajaa auteollisuudelle yhtä yhteistä sähköautojen latausjärjestelmää. 

Volvon omat intressit ovat vahvasti sähköautoilussa, sillä yhtiö tarjoaa jatkossa plug-in-hybridiversion jokaisesta uudesta mallistaan. Lisäksi Volvo on ilmoittanut esittelevänsä vuoteen 2019 mennessä ensimmäisen täyssähköautonsa.

Charging Interface -aloitteen vaikuttajat ovat parhaillaan laatimassa vaatimuksia lataukseen liittyvien standardien ja sertifioinnin kehitykselle autonvalmistajia varten ympäri maailmaa.

Lähde: Volvo


Lue myös seuraavat artikkelit

Volvo ilmoittaa jatkavansa mallistonsa sähköistämistä ja tuovansa markkinoille täyssähköauton.

Volvolta täyssähköauto vuonna 2019

Volvo ilmoittaa sähköistävänsä mallistonsa – täyssähköautokin tulossa.

Lue lisää

Uusi Volvo V90 T8 -Plug-In Hybrid tulossa

Volvo on esitellyt odotetun V90-mallinsa, josta tulee myös ladattava hybridiversio.

Lue lisää


Kommentit