Sähköauton lataaminen Eurooppassa helpottuu

Sähköautojen latausverkostoa Suomessa operoiva Virtapiste on tehnyt yhteistyösopimuksen eurooppalaisen latausoperaattoriyhtiön kanssa.

Sähköautojen Virtapiste-latausverkostoa Suomessa operoiva Liikennevirta Oy on solminut yhteistyösopimuksen eurooppalaista Intercharge-latausverkostoa operoivan Hubject GmbH:n kanssa. Hubject GmbH:n omistajiin kuuluvat mm. BMW Group, Daimler ja Bosch.

Yhteistyö tarkoittaa sitä, että jatkossa suomalaiset Virtapiste-asiakkaat voivat ladata sähköautonsa Intercharge-asemilla ympäri Eurooppaa omilla kotimaisilla tunnisteilla (älypuhelinsovellus / Virtapiste-kortti). Intercharge-latausasemia on Euroopassa tuhansia. Vastaavasti myös Interchargen asiakkaat voivat ladata autonsa Suomessa matkustaessaan Virtapisteen latausasemilla.

Yhteistyön myötä sähköautoilijat voivat hyödyntää Virta-sovelluksen ominaisuuksia koko Intercharge-verkoston alueella hakemalla latauspisteitä, navigoimalla niille ja maksamalla latauksen.

Varmistu lataamisen hinnasta ulkomailla

Ulkomailla autoa lataavan kannattaa aina varmistua lataamisen hinnasta, sillä yhtiöiden välillä sovelletaan Roaming-sopimusta, joka on paikkariippuvaista. eRoaming-latauspalvelun hinnan voi selvittää Virta-sovelluksella. "Sähköautojen latauksen roaming-hintojen kehitys Euroopassa tulee seuraamaan matkapuheluista tuttua kaavaa, alkuvaiheessa verkkovierailu on erittäin kallista ja tulevina vuosian yhteistyön laajentuessa hinnat laskevat", kertoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Virtapiste on tehnyt yhteistyösopimuksen eurooppalaisen latausoperaattoriyhtiön kanssa. 
Virtapiste on tehnyt yhteistyösopimuksen eurooppalaisen latausoperaattoriyhtiön kanssa. 

Lähde: Virta.fi