Sähköautot kuljettavat YK:n ilmastokokouksessa

Pariisin ilmastokokouksen järjestäjien käytössä on 200 täyssähköautoa.

Renault-Nissan-allianssi toimittaa YK:n COP21-ilmastokokoukseen sähköautokaluston, jonka vertaista ei ole nähty missään kansainvälisessä konferenssissa aikaisemmin. Pariisissa 30. marraskuuta - 11. joulukuuta järjestettävän kokouksen virallinen autotoimittaja Renault-Nissan-allianssi tarjoaa järjestäjien käyttöön peräti 200 täysin sähkökäyttöistä autoa.

Ajon aikana päästöttömille* autoille kertyy tapahtuman aikana yli 400 000 ajokilometriä. Tänä vuonna 21. kerran järjestettävään COP21-ilmastokokoukseen odotetaan yli 20 000 osallistujaa 195 maasta.

"Sähköautoilu on käytännöllistä ja edullista ja pienentää liikenteen CO2-päästöjä merkittävästi. Sähköautojen yleistyminen vähentää myös muita pakokaasupäästöjä, joten kaupunkien ilmanlaatu paranee. Sähköautoilua edistämällä julkinen ja yksityinen sektori voivat yhdessä nopeuttaa siirtymistä päästöttömään yhteiskuntaan", sanoo Renault-Nissan-allianssin pääjohtaja Carlos Ghosn.

COP21-kokouksen autokaluston muodostavat kompakti Nissan LEAF -henkilöauto, 7-paikkainen Nissan e-NV200-tila-auto ja Renault ZOE -pikkuauto. Kokousedustajia kuljetetaan Le Bourget'n konferenssipaikan ja majoituspaikkojen välillä ympäri vuorokauden.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun YK käyttää ilmastokokouksen henkilöautokuljetuksiin ainoastaan täysin sähkökäyttöisiä autoja.

COP21-ilmastokokouksen aikana sähköautoja kuljettaa 200 ammattikuljettajaa sekä 200 vapaaehtoista Renaultilta ja Nissanilta.

*Ei CO2-päästöjä tai sääntelyn piiriin kuuluvia ilmansaasteita NEDC-ajosyklin aikana.


Kommentit