Sähköpotkulaudan päältä sähköauton rattiin

Sähköpotkulautoja maahantuovat Aleksi Asukas ja Aaro Suvanto hyppäsivät ensimmäistä kertaa sähköauton rattiin – ja hämmentyivät.

Aleksi Asukas ja Aaro Suvanto pääsivät koeajamaan Nissan LEAF -täyssähköauton Turussa järjestetyn The Shift -tapahtuman yhteydessä. Kokemus sähköauton ratissa oli molemmille miehille ensimmäinen laatuaan.

Koeajo herätti miehissä ihmetyksen tunteen ja yllätti heidät erittäin positiivisesti. "Auton pehmeys yllätti; se kulki todella smoothisti", totesi Asukas ensimmäiseksi heti koeajon jälkeen.

Myös Suvanto kiinnitti erityistä huomiota auton sulavaan etenemiseen, mikä johtuu portaattomasta vaihteistosta.

"Ajaessa vauhti nousee ihan huomaamatta, välillä jopa liian kovaksi. Tämän kanssa saa kiinnittää huomiota, ettei aja ylinopeutta", hän jatkaa.

LEAF sai kehuja myös tiloistaan, sillä auton sisätilat ovat erittäin tilavat kokoluokkansa autoksi.

Aaro Suvanto (vas.) ja Aleksi Asukas koeajoivat Nissan LEAF -täyssähköauton Turussa järjestetyn The Shift -tapahtuman yhteydessä. 
Aaro Suvanto (vas.) ja Aleksi Asukas koeajoivat Nissan LEAF -täyssähköauton Turussa järjestetyn The Shift -tapahtuman yhteydessä. 

Sähköiset menopelit tuttuja

Sähköauton hiljaisuus ei päässyt yllättämään koeajokaksikkoa, sillä sähköiset menopelit ja niiden hiljainen eteneminen on tullut kaksikolle tutuksi sähköpotkulautojen muodossa: Asukas ja Suvanto ovat hiljan perustaneet oman E-Wheels-yrityksen, joka tuo maahan Powerboard-sähköpotkulautoja. Powerboardeista on povattu tämän kesän hittituotetta.

"Powerboard on täysin sähköinen akuilla toimiva sähköpotkulauta, jota kuka tahansa voi ajaa. Ne määritellään laissa kevyisiin sähköajoneuvoihin, joita kuka tahansa saa ajaa julkisilla teillä. Ajoneuvoihin sovelletaan polkupyöräilijän liikennesääntöjä ja niihin ei tarvita ajokorttia tai vakuutusta", valottaa Asukas.

Sähköautot ja sähköinen liikkuminen on ovat Asukkaan mielestä ehdottomasti tulevaisuutta. "Sähkö on hauska ja helppo tapa liikkua, olipa alla sitten sähköauto tai -potkulauta", summaavat nuoret yrittäjät yhdestä suusta. Molemmat miehet näkevät itsensä tulevaisuudessa sähköauton ratissa. Erityisesti kaupunkiajossa sähköauto on kaksikon mielestä ehdoton menopeli. "Ja siinä vaiheessa, kun auto pitää jättää parkkiin, niin matka voi jatkua auton takakontista löytyvän Powerboardin kyydissä", Asukas ja Suvanto hymyilevät.

Tutustu Powerboardiin >>

Aleksi Asukas istui ensimmäistä kertaa sähköauton ratin taakse ja yllättyi positiivisesti. 
Aleksi Asukas istui ensimmäistä kertaa sähköauton ratin taakse ja yllättyi positiivisesti. 
E-Wheels tuo maahan Powerboard-sähköpotkulautoja.
E-Wheels tuo maahan Powerboard-sähköpotkulautoja.


Lue myös seuraavat artikkelit

Eeva Hauta-Heikkilä koeajoi Nissan LEAF -täyssähköauton.

Koeajossa Nissan LEAF -täyssähköauto

Nissan LEAF on näppärä ja vankka täyssähköauto, joka osaa yllättää.

Lue lisää

30 kWh:n akustolla varustetun Nissan LEAFin toimintasäde on jopa 250 kilometriä. 

Tarjous: Nissan-täyssähköauton ostajalle kotilatauslaite kaupan päälle

Kaikkiin uusiin Nissan LEAF - ja Nissan e-NV200 -täyssähköautoihin kaupan päälle KEBA-kotilatauslaite – etu n. 2400 €!

Lue lisää

Tilaa Vihreä Kaista -uutiskirje ja voita Nissan LEAF -täyssähköauto kahdeksi viikoksi käyttöön. 

Voita Nissan LEAF -täyssähköauto kahdeksi viikoksi käyttöön!

Tilaa Vihreä Kaista -uutiskirje – voit voittaa Nissan LEAF -täyssähköauton käyttöösi.

Lue lisää


Kommentit