Saksakin kääntämässä kelkkaansa − tukea sähköauton ostajille

Saksan hallitus esittää, että sähköautojen ostajia tuettaisiin 5000 euron kertasummalla.
Saksan hallitus esittää, että sähköautojen ostajia tuettaisiin 5000 euron kertasummalla.
Saksan hallitus esittää, että sähköautojen ostajia tuettaisiin 5000 euron kertasummalla.

Autoteollisuuden mahtimaa Saksaa ei tunneta sähköautoilusta.

Vähäpäästöisiä menopelejä myydään maassa hitaasti, eivätkä saksalaiset ole uskoneet sähköautoilun voimaan samalla tavalla kuin monissa muissa Euroopan maissa.

Tulevaisuudessa asenne on kuitenkin muuttumassa.

Uutistoimisto Reutersin näkemän asiakirjaan mukaan maan hallitus aikoo antaa sähköautojen ostajille suoraa tukea, jotta esimerkiksi Nissan Leafin ja muiden sähköautojen myynti maassa kasvaisi.

Sähköauton ostaja saisi valtiolta 5 000 euron kertaluontoisen tuen. Ladattavan hybridiauton ostajalle tukea olisi puolestaan luvassa 3 000 euroa. Tukea jaettaisiin vain alle 60 000 euroa maksavien autojen hankintaan.

Ehdotus käsittelyssä pikavauhtia

Reutersin mukaan Saksan valtiovarainministeriön ehdotusta käsitellään tänään tiistaina, kun liittokansleri Angela Merkel tapaa maan autoteollisuuden johtajia.

Tapaamisessa keskustellaan keinoista, joilla sähköautojen myyntiä voitaisiin Saksassa kiihdyttää. Se onkin tarpeen, sillä Merkelin hallituksen julkitavoitteena on saada miljoona sähköautoja maan teille vuoteen 2020 mennessä.

Reuters kertoo, että maan jättimäinen autoteollisuus on tuen kannalla. Valtiovarainministeriön ehdotuksessa valtio ja autoteollisuus rahoittaisivat 1,2 miljardin euron tukiohjelman puoliksi.

Tuki pienenisi niin, että vuonna 2018 sitä jaettaisiin sähköautojen ostajille 3000 euroa ja hybrien ostajille 2000 euroa. Sitten kun koko 1,2 miljardin arvoinen apupaketti olisi käytetty, tukea ei enää jatkettaisi.


Lähteet: ReutersLue myös seuraavat artikkelit

Norja ja Hollanti luottavat jatkossa sähköautoihin. Molemmat maat ovat kieltämässä polttomoottoriautojen myynnin vuoden 2025 jälkeen.

Norja ja Hollanti sanovat hyvästit bensa- ja dieselautoille?

Molemmat maat aikovat myydä pelkästään sähköautoja vuoden 2025 jälkeen.

Lue lisää

Nissan Leaf on tällä hetkellä Suomen suosituin sähköauto.

Sähköautot kiinnostavat suomalaisia enemmän kuin koskaan ennen

Trafin tilastoista selviää, että ladattavat henkilöautot kasvattavat suosiotaan hitaasti, mutta varmasti.

Lue lisääKommentit