Tesla laajentaa toimintaansa Saksaan

Teslan johtaja Elon Musk kertoi, että yhtiö aikoo rakentaa myös Eurooppaan sekä auto- että akkutehtaita.
Tesla on ilmoittanut rakentavansa Eurooppaan auto- ja akkutehtaita. 
Tesla on ilmoittanut rakentavansa Eurooppaan auto- ja akkutehtaita. 

Sähköautoyhtiö Tesla kertoi viime viikolla hankkivansa saksalaisen insinöörialan yrityksen Grohmann Engineeringin yrityskaupassa. Yhtiö pyrkii näin kiihdyttämään autonvalmistustaan erityisesti Model 3 -mallin tilauksien toimittamiseksi.

”Tämä on historiamme merkittävin yrityskauppa”, Musk sanoi.

Tällä hetkellä Teslan autojen valmistusvauhti on noin 100 000 autoa vuodessa. Vuoteen 2020 mennessä yhtiö pyrkii moninkertaistamaan lukeman ja tavoitteena on tuolloin valmistaa puoli miljoonaa autoa vuodessa.

Teslan tämän hetkinen sähköautotehdas sijaitsee Kalifornian Fremontissa ja akkujen valmistukseen erikoistunut Gigafactory Nevadassa. Nyt Musk on kertonut, että yhtiö aikoo rakentaa myös Eurooppaan sekä auto- että akkutehtaita.

”Jotta sähköautoista tulisi halvempia ja ne olisivat mahdollisimman monien saatavilla, tehtaidenkin on oltava lähellä ihmisiä", totesi Musk.

Yrityskauppa odottaa vielä saksalaisviranomaisten hyväksyntää. Sopimuksen odotetaan olevan valmis ensi vuoden alussa. Kauppasummaa ei ole paljastettu. Yhtiöstä kerrotaan, että tehdyn yrityskaupan myötä Saksaan syntyy seuraavan kahden vuoden aikana 1 000 uutta työpaikkaa.Lue myös

Uusi, isompi 100 kWh:n akusto on saatavilla Teslan Model S- ja Model X -malleihin.

Teslaan lisää toimintasädettä ja tehoja

Teslan Model S- ja Model X -mallien uusi 100 kilowattitunnin akku pidentää toimintasädettä ja tuo lisätehoja.

Lue lisää

Tällainen on Tesla Motorsin uusi Model 3 -sähköauto.

Tesla esitteli odotetun mallinsa – tavoitteena tehdä sähköautoilusta valtavirtaa

Model 3 -mallilla voi huristella yhdellä latauksella noin 350 kilometriä. Teslan uutuus on huomattavasti edullisempi kuin yhtiön aiemmat automallit.

Lue lisää


Kommentit