Tesla on äärettömyyksien auto

Mia Pelttarin puhuessa täyssähköauto Teslasta eivät ylisanat lopu heti.

Teslan Mia Pelttari luonnehtii auton olevan äärettömän hyvä ajaa, äärettömän tehokas, äärettömän turvallinen ja kaiken lisäksi vielä ekologinen. Ei siis ole ihme, että ihmiset ovat kiinnostuneita Teslasta tai päätyvät ostamaan auton. Auton uusi teknologia kiehtoo ihmisiä ja yksi yleisimmistä perusteluista Teslan hankinnalle onkin, että "se vain on niin makee auto".

Oma ostajakuntansa muodostuu myös ekologisia arvoja kannattavista. Lapsiperheet puolestaan arvostavat auton turvallisuutta. Yksi suuri turvallisuustekijä Teslassa on esimerkiksi se, että moottori ei sijaitse auton konepellin alla, vaan siellä oleva tyhjä tila toimii sekä tavaratilana että erinomaisena suojavyöhykkeenä.

Uudistettu Model S - ja Model X -malli esillä Vantaalla

Vaikka Teslan voi tilata omatoimisesti kotoaan Teslan internetsivujen kautta, suurin osa ostajista saapuu silti Vantaalla sijaitsevaan tyylikkääseen liikkeeseen tekemään tilauksensa yhteistyössä Teslan henkilökunnan kanssa. Tilaamisen lomassa henkilökunta osaa kertoa tarkemmin muun muassa autoon tulevista lisävarusteista.

Kaivokselan myymälässä on nähtävillä myös Tesla Model S:n uusin päivitetty versio. Model S:n kojelautaa ja etuvaloja on muunneltu muistuttamaan enemmän Model X:stä löytyvää muotoilua. Kesäkuun 2. päivä julkistettiin Suomessa Teslan uusi katumaasturimalli Model X, jonka näyttelykappale löytyy myös Teslan myymälästä. Mallin koeajoautoa odotetaan saapuvaksi syksyllä.

Uudistettu Tesla Model S.
Uudistettu Tesla Model S.


"Äärettömän hyvä ajaa, äärettömän tehokas, äärettömän turvallinen ja kaiken lisäksi vielä ekologinen", luonnehtii Mia Pelttari täyssähköauto Teslaa. Kuvassa Mia Pelttari Suomessa kesäkuun alussa lanseeratun katumaasturimalli Model X:n vieressä. 

Lataaminen herättää kysymyksiä

Sähköautojen lataaminen ja toimintamatka herättävät sähköautoilussa yleensä eniten kysymyksiä ja näihin kysymyksiin saadaan myös Teslalla jatkuvasti vastata.

"Ihmisillä on jostain syystä sellainen käsitys, että sähköä ei ole tien päällä helposti saatavilla, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Lataamisen lisäksi myös Teslan toimintasäde (jopa yli 500 kilometriä!) saattaa arveluttaa: autolla olisi pakko päästä ajamaan Lappiin asti, vaikka siellä käytäisiin vain kerran vuodessa ja muuhun päivittäiseen ajamiseen auton toimintamatka riittäisi aivan hyvin", kertoo Pelttari.

Myös talvi ja pakkanen arveluttavat sähköauton ostoa harkitsevia. Pelttari kuitenkin kertoo, että kaikki polttomoottoriautojen normaalit talviongelmat poistuvat sähköautoissa. Tesloja on myyty aivan Pohjois-Suomea myöten ja ongelmia autoissa ei ole ilmennyt. Myös esimerkiksi Norjassa täyssähköautoilla on ajettu jo useita talvia ongelmitta.

Konepellin alla oleva tila toimii sekä tavaratilana että erinomaisena suojavyöhykkeenä.
Konepellin alla oleva tila toimii sekä tavaratilana että erinomaisena suojavyöhykkeenä.
Teslan myymälä sijaitsee Vantaan Kaivokselassa.
Teslan myymälä sijaitsee Vantaan Kaivokselassa.

Lataaminen käy helposti

Tesla on yksi harvoja markkinoilla olevia sähköautoja, joka ottaa vastaan kolmivaihevirtaa. Tämä tarkoittaa, että Teslan akuston saa ladattua oleellisesti nopeammin kuin yksivaihelatausta tukevan auton. Auton lataamista varten Teslan mukana tulee vakiovarusteena UMC-kaapeli ja sen mukana kaksi päätä, toinen suko-lataamiseen (tavallinen kotitalouspistorasia) ja toinen voimavirtalataamiseen. Teslan lataaminen tapahtuu parhaiten voimavirtapistorasiasta tai kiinteästi asennettavalla latauslaitteella.

Yksi Teslan erikoisuuksista on oma Supercharger-latausverkosto, joka Suomessa kattaa tällä hetkellä viisi latausasemaa: Paimion ja Akaan asemien lisäksi nelostien varrelle on noussut asemat Vierumäelle, Äänekoskelle ja Pyhäjärvelle. Lisää Superchargereita rakennetaan jatkuvasti lisää. Supercharger-latausasemien käyttäminen on ilmaista ja niillä Teslan akusto latautuu täyteen noin tunnissa. Kuljettajien käytössä on Euroopan kattava laaja latausverkosto.

Teslasta ja sähköautoilusta kiinnostuneita Pelttari kannustaa kokeilemaan autoja. Uusi teknologia tuo aivan oman mausteensa autoiluun.

"Koeajolla auto tekee suurimman työn ja puhuu puolestaan. Tesla on suoraan sanottuna erittäin koukuttava", toteaa Pelttari.

Artikkelia muokattu 3.6.2016 tiedolla Model X:n Suomen julkistuksesta.Lue myös seuraavat artikkelit

Tältä näyttää Teslan uusi Model S.

Teslan Model S:lle kasvojenkohotus

Suositun sähköauton ulkomuoto uudistui ja ominaisuudet paranivat.

Lue lisää

Tällainen on Tesla Motorsin uusi Model 3 -sähköauto.

Tesla esitteli odotetun mallinsa – tavoitteena tehdä sähköautoilusta valtavirtaa

Model 3 -mallilla voi huristella yhdellä latauksella noin 350 kilometriä. Teslan uutuus on huomattavasti edullisempi kuin yhtiön aiemmat automallit.

Lue lisää

Tesla Model X:n takaovet ovat haukansiipiovet, jotka avautuvat suoraan ylöspäin. 

Tesla Model X -luksusmaasturi on julkaistu

Tesla on julkaissut toisen automallinsa, 7-paikkaisen luksusmaasturi Model X:n.

Lue lisää


Kommentit