Teslaan lisää toimintasädettä ja tehoja

Teslan Model S- ja Model X -mallien uusi 100 kilowattitunnin akku pidentää toimintasädettä ja tuo lisätehoja.
Uusi, isompi 100 kWh:n akusto on saatavilla Teslan Model S- ja Model X -malleihin.
Uusi, isompi 100 kWh:n akusto on saatavilla Teslan Model S- ja Model X -malleihin.

Sähköautovalmistaja Tesla Motors julkaisi tiedotteen, jossa kerrotaan yhtiön varustavan Model S ja Model X -malliensa uudet versiot 100 kWh:n akustolla. Uusi, isompi akusto tuo autoihin lisää toimintasädettä ja tehoa.

Uudistuksen myötä Tesla mainostaa Model S P100D:n olevan maailman kolmanneksi nopeiten kiihtyvä sarjatuotantoauto; se kiihtyy nollasta sataan 2,7 sekunissa. Nopeampia ovat vain LaFerrari sekä Porsche 918 Spyder, joita Tesla tiedotteessaan kuvaa "miljoonan dollarin autoiksi, joita ei voinut ostaa uutena." Tesla myös muistaa mainita kilpailijoiden autojen kaksipaikkaisuudesta sekä rajoitetusta tavaratilasta. Täyssähköauto Teslassa on puolestaan neljä ovea, istuimet mahdollsesti jopa viidelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä poikkeuksellisen suuret tavaratilat.

Uudelle Tesla Model S:lle luvataan noin 315 mailin toimintamatka, mikä tarkoittaa jopa 613 kilometriä eurooppalaisella toimintasyklillä mitattuna. Tämä tarkoittaa, että Tesla on ensimmäinen sähköautovalmistaja, jonka auto ylittää maagisen 300 mailin rajan toimintasäteessään.

Uusi akustokoko on saatavilla myös Suomeen keväällä 2016 saapuneeseen Model X P100D -malliin, jolle luvataan 542 kilometrin toimintamatka. Lisäki suurempi akusto tekee tästä maailman nopeimmasta SUV-autosta entistäkin nopeamman.

Lähde: Tesla Motors


Lue myös seuraavat artikkelit

Elon Musk haluaa, että Teslan autot saavat virtansa aurinkoenergiasta.

Tesla käänsi katseensa aurinkoenergiaan

Sähköautonvalmistaja teki ostotarjouksen aurinkoenergiaan erikoistuneesta SolarCitystä.

Lue lisää

Tältä näyttää Teslan uusi Model S.

Teslan Model S:lle kasvojenkohotus

Suositun sähköauton ulkomuoto uudistui ja ominaisuudet paranivat.

Lue lisää


Kommentit