Tesla tarjoaa pelkistetyn S-mallin

Kalifornialainen autonvalmistaja laajentaa menestyksekästä Model S -sarjansa valikoimaa S 60 -mallilla. Tavoite on hankkia yhtiölle uusia asiakkaita.

Teslan Model S -sähköauto on jättimenestys maailmalla.

Sähköistä luksusautoa on myyty ympäri Eurooppaa kovalla tahdilla, vaikka hinta on pyörinyt noin sadassatuhannessa eurossa. Teslalla on ollut myynnissä S-mallista 70-, 85- ja 90-menopelit, joista esimerkiksi 90-mallista on joutunut pulittamaa noin 110 000 euroa.

Tulevaisuudessa Model S:n saa itselleen hieman halvemmalla.

Tesla nimittäin ilmoitti laajentavansa Model S -sarjansa valikoimaa S 60 -mallilla.
Uuden S 60 -mallin hinta on Teslan suomalaisten verkkosivujen mukaan 83 259,52 euroa takavetoisena ja nelivetoisena 89 311,55 euroa veroineen. Hintoihin lisätään vielä 440 euron toimituskulut päälle.

Teslan Model S -mallilla pääsee jatkossa huristelemaan nekin, joilta ei löydy noin sataatuhatta euroa lompakosta.
Teslan Model S -mallilla pääsee jatkossa huristelemaan nekin, joilta ei löydy noin sataatuhatta euroa lompakosta.

Suorituskyvystä joudutaan karsimaan

Alhaisempi hinta tarkoittaa myös karsittuja ominaisuuksia.

Teslan Model S 60 -mallissa on käytössä heikompitehoinen akusto, joka tuottaa kaksivetoisessa mallissa 400 kilometrin teoreettisen toimintasäteen ja nelivetoisessa 408 kilometrin toimintasäteen.

Model S:n P90D-lippulaivamallissa kapasiteettia on 509 kilometrin verran. S 60:n tieltä poistuva 70D pystyi 470 kilometrin ajomatkaan ja päivitettynä 75D:ksi 490 kilometriin.

Model S 60 sisältää saman akuston kuin S 70- tai S 75 -malli, ja muutoksen 60:sta 75:een voi suorittaa ohjelmistopäivityksellä.

– Yhdysvalloissa päivityksen hinta on 9 000 dollaria (noin 7 900 euroa). Tarkoitus on antaa markkinoille malli, joka houkuttelee ostajia, joille kalliimmat mallimme ovat saavuttamattomissa, Teslan maailmanlaajuisesta myynnistä ja huoltopalveluista vastaava johtaja Jon McNeill kertoi.

McNeillin mukaan S 60:n arvonalenema on myös pienempi kuin vastaavien hintaisten polttoainekäyttöisten autojen hinnat, joka tekee siitä ostajalle vieläkin houkuttelevamman.

Model S 60:n hinta on haluttu painaa alas esimerkiksi siksi, että se houkuttelisi ostajia, jotka eivät malta odottaa uutta ”vielä köyhemmän miehen” Model 3:a.

Lähde: MTV
Kuva: Tesla

Teslan Model 3 -mallia on myös Suomessa varattu satoja kappaleita.

Tesla aikoo kiihdyttää tuotantoaan

Kalifornialainen autonvalmistaja aikoo tehdä puoli miljoonaa autoa vuodessa.

Lue lisää

Tältä näyttää Teslan uusi Model S.

Teslan Model S:lle kasvojenkohotus

Suositun sähköauton ulkomuoto uudistui ja ominaisuudet paranivat.

Lue lisää


Kommentit