Teslan uutuus kiinnostaa Suomessa ja maailmalla

Teslan Model 3 -malli myy maailmalla paremmin kuin mikään muu tuote koskaan ennen.
Teslan Model 3 -malli myy maailmalla paremmin kuin mikään muu tuote koskaan ennen.
Kalifornialainen autonvalmistaja on saanut Model 3 -malliin jo yli ​300 000 varausta.

Tesla Motorsin uusin sähköauto Model 3 sai ennen julkaisuaan aikaan hysteriaa.

Eri puolilla maailmaa raportoitiin pitkistä jonoista Tesla-myymälöiden edustalla, kun uusi Model 3 tuli varattavaksi. Sama toistui myös Suomessa, jossa uutta sähköautoa odotettiin innolla.

– Huoltomme aukaisi torstaina kello kahdeksalta ovensa, jo silloin liikkeen ulkopuolella oli jonoa. Myyntimme avasi ovensa kello 10 ja tilauksia otettiin vastaan aina iltakahdeksaan saakka, Teslan Mia Pelttari paljasti.

Tiettävästi ennakkovarauksia on Suomessa tehty noin sata, vaikka Tesla ei virallisia lukemia paljastakaan.

Maailmanlaajuisesti myynti on ollut vielä hurjempaa, sillä Tesla kertoi ensimmäisen viikon aikana vastaanottaneensa sähköautosta peräti 325 000 ennakkotilausta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kalifornialaisyritys myi viikon aikana Model 3 -sähköautoja peräti 14 miljardin dollarin edestä. Teslan mukaan mikään tuote ei ole ensimmäisen viikon aikana saavuttanut vastaava tulosta.

Epäilyksiä on puolestaan herättänyt Teslan kyky toimittaa autoja asiakkailleen. Viime vuonna Tesla valmisti vain reilut 50 500 autoa, ja yritys on paininut toimitusongelmien kanssa.

Tesla on kuitenkin kertonut lisäävänsä tuotantoa, jotta Model 3 saataisiin toimitettua kaikille halukkaille mahdollisimman nopeasti.

Suomessa hinta noin 40 000 euroa?

Teslan myyntilukujen taustalla on sähköauton edullisuus. USA:ssa Model 3:n hinnaksi on raportoitu 35 000 dollaria, mikä on huomattavasti vähemmän kuin autonvalmistajan muissa malleissa.

Suomessa menopelistä joutuu pulittamaan kuitenkin enemmän, vaikka tarkkaa tietoa hinnasta ei ole. Teslan Suomen tiedottaja Mia Pelttari arvioi, että Suomessa hinta asettuu noin 40 000 euron vaiheille.


Lähteet: Iltalehti, Taloussanomat, Tesla

Pääkuva: TeslaTällainen on Tesla Motorsin uusi Model 3 -sähköauto.

Tesla esitteli odotetun mallinsa – tavoitteena tehdä sähköautoilusta valtavirtaa

Model 3 -mallilla voi huristella yhdellä latauksella noin 350 kilometriä. Teslan uutuus on huomattavasti edullisempi kuin yhtiön aiemmat automallit.

Lue lisää

Suomessa Teslan Superchargerit sijaitsevat tällä hetkellä Paimiossa ja Akaalla. 

Tesla asentanut jo 500 Superchargeria

Täyssähköautoilua johtava Tesla Motors asennutti heinäkuun lopussa jo viidennensadannen Supercharger-latauspisteen.

Lue lisää


Kommentit