Tulevaisuuden Next-sähköauto näyttää laatikolta

Next on sovelluspohjainen kuljetusjärjestelmä, jolla voi tilata kuljetuksen modulaariselta sähköautolta.

Popular Sciencen mukaan sähköisen liikkumisen seuraava iso askel saattaa olla nimeltään modulaarinen sähköauto Next, joka kulkee pyörien päällä kuin mikä tahansa auto, mutta näyttää laatikolta.

Nextistä ei ole vielä olemassa edes prototyyppiä, mutta keksijä Tommaso Gecchelin uskoo, että ensimmäiset Nextit nähdään liikenteessä jo viiden vuoden sisällä.

Next on sovelluspohjainen kuljetusjärjestelmä, kuten Uber tai Lyft. Puhelimeen ladattuun Next-sovellukseen syötetään nykyinen sijainti sekä määränpää, jolloin Next-moduuli huristaa paikalle. Asiakkaan tarvitsee vain hypätä kyytiin istumaan ja odottaa, kun Next kuljettaa perille. Next-moduulit ovat niin korkeita, että niissä mahtuu myös seisomaan, mikäli lainsäädännöllliset turvasäädökset niin sallivat.

Next-moduuli pystyisi linkittymään toisten moduulien kanssa muodostaen yhden pitkän junamaisen kulkuneuvon. Matkan aikana matkustajat saattaisivat joutua vaihtamaan moduulista toiseen, kun Next optimoi jokaiselle matkustajalle sopivimman reitin. Moduulin vaihto onnistuu liukuovien kautta ilman pysähtymistä.

Next-moduuleissa voisi tulevaisuudessa olla kahviloita, baareja ja ravintoloita ja vessoja.

Nextillä on kuitenkin vielä useita käytännön kysymyksiä ratkaistavana, ennen kuin laatikkomoduulit ajavat teillä: Miten moduulit sopivat muun liikenteen sekaan? Ovatko ihmiset valiita maksamaan ylimääräisistä palveluista? Kuinka paljon kyyti maksaa?

Nextin omat internetsivut ehdottavat myös moduulien yhteisomistusta, jolloin esimerkiksi perhe tai ystävät voisivat yhdessä hankkia moduulin yhteiseen käyttöön.

Modulaarinen sähköauto Next kulkee pyörien päällä kuin mikä tahansa auto, mutta näyttää laatikolta. Kuva: Ruutukaappaus, Next. 
Modulaarinen sähköauto Next kulkee pyörien päällä kuin mikä tahansa auto, mutta näyttää laatikolta. Kuva: Ruutukaappaus, Next. 

Lue myös seuraavat artikkelit

Nissan Leaf.

Millainen on tulevaisuuden huoltoasema?

Vaihtoehtoisen liikenteen lisääntyessä huoltoasemien tarpeet ovat muuttuneet. Muutokseen etsii vastausta Nissan ja Foster+Partners -arkkitehtitoimisto.

Lue lisää

Googlen robottiauto julkisille teille tulevana kesänä

Google lähettää robottiautonsa julkisen liikenteen sekaan kotimaisemissaan Mountain View:ssä Kaliforniassa.

Lue lisää


Kommentit