Tällainen on tulevaisuuden tankkausasema

Nissan esitteli äskettäin visionsa tulevaisuuden autoilusta.

Tulevaisuudessa päästöttömät, itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävät autot ovat täydellisessä vuorovaikutuksessa kaupunkiympäristön kanssa. Esimerkiksi varsinaisia tankkausasemia ei enää tarvittaisi.

Näin on, mikäli Nissanin visiot tulevaisuudesta toteutuvat.

- Teknologia tarjoaa vastauksen moniin haasteisiin, joita kohtaamme nykyajan kaupungeissa. Todellinen hyöty saadaan kuitenkin eri teknologioiden integroinnista toisiinsa ja ympäröivään maailmaan.

- Nissan on ollut ajon aikana päästöttömän teknologian edelläkävijä vuodesta 2010, mutta visiomme ei pääty siihen. Uskomme, että liikenteen tulevaisuus nojautuu sekä infrastruktuurin että ympäristön hyödyntämiseen. Etsimme todellisia, toteutuskelpoisia ratkaisuja, jotka menevät varsinaista tuotetta pitemmälle, kertoi yhtiön Euroopan-johtaja Paul Willcox Nissanin tiedotteessa.

Nissanin visioiden mukaan päästöttömiä autoja voi tulevaisuudessa ladata missä tahansa.
Nissanin visioiden mukaan päästöttömiä autoja voi tulevaisuudessa ladata missä tahansa.


Kaupunkiympäristö etusijalla

Nissanin uskomassa tulevaisuudessa sähköverkkoon integroidut autot, energiavarastoratkaisut, langaton lataaminen, itseohjautuva teknologia ja langattomat yhteydet voivat mullistaa energian käytön ja jakelun eurooppalaisissa suurkaupungeissa.

Hankkeessa mukana olleen arkkitehtitoimiston suunnittelujohtaja David Nelsonin mukaan kaupunkiympäristön hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää. Yli puolet maailman väestöstä (54 %) elää tällä hetkellä kaupungeissa. Vuoteen 2050 mennessä kaupunkilaisten osuus kokonaisväestöstä kasvaa 70 prosenttiin, joten on elintärkeää, että infrastruktuurin kehitys tukee tätä kasvua.

- Ajon aikana päästöttömien teknologioiden integrointi rakennettuun ympäristöön on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme luoda älykkäämpiä ja ekologisesti kestävämpiä kaupunkiympäristöjä. Tämän vakaumuksen täytyy mennä paljon varsinaista autoteknologiaa syvemmälle – sen täytyy olla kaiken tekemisemme ytimessä, Nelson kertoi.

Nissan kokeilee jo tällä hetkellä Euroopassa innovatiivista, sähköverkkoon integroitua Vehicle to Grid ‑teknologiaa, jonka avulla kuljettajat voivat varastoida uusiutuvaa energiaa sähköauton akkuihin myöhempää käyttöä tai sähköverkkoon syöttämistä varten.


Lähde: Nissan

Kuva: Nissan


Blogi: Tieliikenteen tulevaisuus Pariisin jälkeen

"Keskeisin ja välttämätön edellytys hiilineutraalille tieliikenteelle on sähköisen liikenteen vallankumous", kirjoittaa ulkoministeriössä työskentelevä Matti Kahra.

Lue lisää

Geneven autonäyttelyn kävijäkokemusten mukaan liikenteen vaihtoehdot kiinnostavat yhä useampaa ja ovat osa tulevaisuuden autoilua.

Vähäpäästöinen autoilu on tulevaisuutta

Geneven autonäyttelyn kävijät näkevät liikenteen vaihtoehdot keskeisenä osana tulevaisuuden autoilua. Moni kuitenkin toivoo, että kynnys vähäpäästöisen ajoneuvon hankintaan olisi matalampi jo nyt.

Lue lisää