Turun ensimmäiset sähköbussit

​Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne ottaa ensimmäiset sähköbussit käyttöön vuoden 2016 syksyllä.

Liikennöinnin aloittaa yhteensä kuusi sähköbussia, jotka toimittaa suomalainen Linkker Oy. Sähköbussien hankinnan kokonaisarvo latausjärjestelmineen on noin 3,8 miljoonaa euroa, jonka toteuttamiseen työ- ja elinkeinoministeirö on myöntänyt noin miljoona euroa investointitukea.

Turun kaupungin tavoitteena on olla vuonna 2040 hiilineutraali. Kaupungin tavoitteena on lisätä sähköisen kaluston osuutta julkisessa liikenteessä sekä ostopalveluissa (taksit, kuljetuspalvelut, oma kalusto).

Sähköbussit tulevat liikennöimään linjalla 1, välillä Satama-Kauppatori-Lentoasema. Sähköbussien pikalatausasemat rakennetaan satamaan ja lentoasemalle.

Ruuhka-aikoina sähköbussien rinnalla liikenteessä käytetään kahta diesel-bussia.

Turku saa ensimmäiset sähköbussinsa vielä tämän vuoden puolella.
Turku saa ensimmäiset sähköbussinsa vielä tämän vuoden puolella.

"Sähköbussien tekniikka on kehittynyt viime vuosina niin paljon, että kokonaisen linjan liikennöinnin rakentaminen niiden varaan on tullut mahdolliseksi. Matkustajalaivaliikenteen takia satamaan ajettavat ylimääräiset vuorot on kuitenkin tässä kokonaisuudessa helpoin järjestää edelleen vähäpäästöisillä diesel-busseilla", sanoo joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte.

"Sähköbussien käyttöä puoltavat monet tekijät. Ne ovat hiljaisia ja päästöttömiä, joten ne osaltaan lisäävät kaupungin viihtyisyyttä, ja niillä matkustaminen on miellyttävää."

Lähde: FöliLue myös seuraavat artikkelit

Tampereen ensimmäinen sähköbussi aloittaa liikennöinnin vielä tämän vuoden puolella. Kuvassa turkulainen hybridibussi. 

Tampereelle sähköbusseja 2016

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Tampereen kaupungille 812000 euroa investointitukea sähköbussijärjestelmän hankintaan.

Lue lisää

Sähköbussi aloittaa liikennöimään Espoossa

Ensimmäiset kotimaiset pikaladattavat sähköbussit lähtevät vuoden vaihteessa liikenteeseen.

Lue lisää


Kommentit