Uudessa Nissan LEAFissä 250 kilometrin toimintamatka

Nissan LEAFin toimintamatka kasvaa 26 prosentilla.

Maailman myydyin täyssähköauto Nissan LEAF esittelee autosta uuden päivitetyn version (malliversio 2016), jonka toimintamatka on 250 kilometriä, nykyisen 199 kilometrin sijaan.

Uusi isompi akku

Uusi 30 kWh:n akku mahdollistaa aikaisempaa pidemmät ajomatkan Nissan LEAFillä. Isompi akku on saatavana Acenta- ja Tekna-varustetasoihin. Auton ulkomitat pysyvät kuitenkin samoina kuin nykyisessä 24 kWh:n mallissa, ja painoakin on vain 21 kg enemmän.

Uuden akun parempi suorituskyky perustuu akun suunnitteluun ja kemiallisten ominaisuuksien parannuksiin. Uudelle akulle myönnetään 8 vuoden / 160 000 kilometrin takuu. Akun lataaminen on yhtä helppoa kuin ennenkin; se onnistuu yhtä hyvin kotona, julkisissa latauspisteissä tai käyttämällä pikalatureita.

Parannellut hallintaominaisuudet

Mallivuoden 2016 LEAFissa Nissan Carwings-järjestelmä on korvattu uudella NissanConnect EV-järjestelmällä. Kaikki alkuperäisen järjestelmän parhaat ominaisuudet ovat kuitenkin tallella. Niiden lisäksi järjestelmässä on uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Järjestelmän avulla auton omistaja voi hallinta auton toimintoja etäyhteyden avulla. Älypuhelimen kautta auton omistaja voi mm. tarkistaa akun varaustason tai käynnistää sisätilojen lämmityksen kylminä päivinä. Nissan Connect tehostaa myös akun kestoa, kun auton sisätilat voidaan lämmittää tai viilentää ennen ajoa akun varaustasoa kuluttamatta.

Uudessa NissanConnect EV -järjestelmässä on latauskartta, joka tarjoaa reaaliaikaista tietoa latureista ja niiden toiminnasta. Karttajärjestelmä sisältää myös täysin uudistetun navigointijärjestelmän, huoltotarpeisiin liittyvät muistutukset sekä ajoneuvopaikannuksen.


Hienovaraiset ulkoiset muutokset

Mallivuoden 2016 Nissan LEAFin latto on uudistettu ja saatavana on uusi värivaihtoehto, Bronze. Malli tulee myyntiin Euroopassa tammikuussa 2016 ja sen hinta tulee olemaan n. 2000 euroa 24 kWh-versiota korkeampi. Lopulliset hinnat ja tekniset tiedot eri markkina-alueilla julkaistaan pian.

Mallivuoden 2016 Nissan LEAFin toimintamatka on kasvanut 199 kilometristä 250 kilometriin. Malliin on tullut myös uusi värivaihtoehto Bronze. 
Mallivuoden 2016 Nissan LEAFin toimintamatka on kasvanut 199 kilometristä 250 kilometriin. Malliin on tullut myös uusi värivaihtoehto Bronze. 

Lähde: Nissan