Vahvasti sähköinen Auto 2016 -tapahtuma

Auto 2016 -tapahtuma osoitti, että ladattavat autot ovat valtaamassa Suomen automarkkinat.
Auto 2016 -tapahtuma onnistui jopa yli odotusten. Ladattavat autot olivat yksi messutarjonnassa eniten kiinnostavia. 
Auto 2016 -tapahtuma onnistui jopa yli odotusten. Ladattavat autot olivat yksi messutarjonnassa eniten kiinnostavia. 

Marraskuun 18.–20.11.2016 Helsingin Messukeskuksessa järjestetty Auto 2016 -tapahtuma oli ladattavien autojen juhlaa. Tapahtumasta löytyi lähes osastolta kuin osastolta sähköautoja tai ladattavia hybridiautoja. Osa malleista oli sähköautoilijoille vanhoja tuttuja, mutta tapahtumassa esiteltiin myös useita Suomen markkinoille juuri tulleita uutuuksia.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli erittäin onnistunut. Messukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana yhteensä noin 31 000 kävijää. Autoja oli osastoilla esillä lähes 300 ja koeajettavissa lähes 200. Messujen pääosassa olivat uudet autot ja niiden vertailu oli tapahtumassa erityisen helppoa.

Vihreä Kaista oli myös edustettuna messuilla.
Vihreä Kaista oli myös edustettuna messuilla.

Vihreä Kaista oli tapahtumassa esillä Plugit Finlandin, V-Trafficin ja Shareit Blox Carin yhteisosastolla. Osastomme vetonaulana toimi Tesla Model S P85D -täyssähköauto. Plugitin henkilökunta oli osastolla kertomassa sähköautojen latausratkaisuista sekä lataamisesta yleensä.

Osastolla oli ilahduttavaa huomata, että vähäpäästöinen liikenne kiinnosti ihmisiä huomattavasti enemmän kuin vielä esimerkiksi vuosi sitten. Sähköautomallien ja latauspisteinfran lisääntyminen oli pistetty merkille. Usean messukävijän suusta kuuli, että sähköautojen vallankumous on todella lähellä.

Tässä esiteltynä Auto 2016 -tapahtuman vähäpäästöisten autojen tarjontaa, joka painottui hyvin vahvasti sähköautoihin sekä ladattaviin hybridiautoihin.

Audi Q7 e-tron

Audi on halunnut pitää kehityksessään mukana useita eri käyttövoimia. Vähäpäästöisistä automalleista Audi oli tuonut Auto 2016 -tapahtuman osastolleen ladattavan hybridimallinsa Q7 e-tronin. Mallin voidaan sanoa olevan huippuälykäs, huipputehokas ja huipputyylikäs – mutta samalla myös taloudellinen ja vähäpäästöinen. Malli viitoittaa Audin tietä täyssähköautomarkkinoille, sillä merkin ensimmäisen täyssähköauton pitäisi saapua markkinoille vuonna 2018.

Audi Q7 e-tron on ladattava hybridimalli.
Audi Q7 e-tron on ladattava hybridimalli.

BMW:n ladattavat autot

BMW oli tuonut tapahtumaan esille i8 plug-in hybridin sekä i3-täyssähköauton. Sporttinen i8 tuntui keräävän suurimman huomion ja ihmisjoukon ympärilleen, mutta myös Suomeen tänä vuonna rantautunut i3 -täyssähköautolla oli oma kannattajakuntansa.

BMW i8 plug-in hybrid.
BMW i8 plug-in hybrid.
BMW i3 -täyssähköauto.
BMW i3 -täyssähköauto.

Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC

Mercedes-Benzin mallisto on sähköistynyt lähivuosina vauhdilla. Messukeskukseen merkki oli tuonut ladattavista hybridimalleistaan GLE 500 e:n. Auton tavaratilan alle sijoitetun akuston ja sähkömoottorin ansiosta GLE:llä pystyy kulkemaan noin 30 kilometrin matkan pelkällä sähköllä. Kulutus- ja päästölukemat painuvat katumaasturiluokassa alhaisiksi; 3,3 litraa sadalla kilometrillä ja 78 grammaa kilometriä kohden.

Nissanin täyssähköautot kiinnostivat

Nissanin osastolla oli mahdollista tutustua täyssähköautoihin LEAFiin sekä e-NV200:n. Osastolle tuotu Nissan LEAF toimi myös peliohjaimena, jolla saattoi pelata jalkapalloa.

Nissanin täyssähköinen LEAF isommalla 30 kWh:n akustolla oli koeajettavissa tapahtumassa ja koeajokalenteri tuntuikin olevan täynnä koko messujen ajan.

Nissan LEAF -täyssähköauto toimi messuilla myös peliohjaimena. 
Nissan LEAF -täyssähköauto toimi messuilla myös peliohjaimena. 

Kia Optima plug-in hybrid

Uusi Kia Optima plug-in hybrid ladattava hybridi on juuri rantautunut Suomeen ja oli luonnollisesti esillä Auto 2016 -tapahtumassa.

Optima Plug-in Hybrid on varustettu 9,8 kWh:n litium-ioniakulla, joka on sijoitettu auton takapenkkien taakse. Ladattavan Optima-mallin toimintasäde sähköllä ajettaessa on jopa 54 kilometriä.

Kia Optima plug-in hybrid.
Kia Optima plug-in hybrid.

Toyota Prius Plug-in

Toyotan uudistettu Prius Plug-in ladattava hybridi sai ensi-iltansa Auto 2016 -tapahtumassa. Malli on saanut aiempaa isomman akuston, mikä parantaa sen kiihdystysarvoja ja lisää sähköajomatkaa. Nyt Toyota Prius Plug-inillä voi matkustaa puhtaasti sähköllä jopa 50 km matkan. Mallin Solar-varustetasolle on saatavilla aurinkokattopaneeli, joka kerää energiaa auton eri varusteiden käyttöön sekä lataa akustoa auton olleessa pysäköitynä.

Toyota esitteli tapahtumassa uudistetun Prius Plug-in -autonsa. 
Toyota esitteli tapahtumassa uudistetun Prius Plug-in -autonsa. 

Volkswagenin ladattavat autot

Volkswagenin osastolla riitti kuhinaa. Merkki oli marssittanut Messukeskukseen sähköisen kavalkadin, johon kuuluivat ladattavat hybridimallit Passat GTE, Golf GTE sekä täyssähköinen e-Golf. Kyseiset autot ja niiden lataaminen kiinnostivat messukävijöitä kovasti. Volkswagen e-Golfin uudessa, pian ilmestyvässä versiossa toimintasäde on jopa 300 kilometriä.

Volkswagenin sähköinen kavalkadi. 
Volkswagenin sähköinen kavalkadi. 
Tapahtumassa oli esillä e-Golf pienemmällä akustolla, mutta mallista on tulossa uusi versio, jonka toimintasäde on jopa 300 kilometriä. 
Tapahtumassa oli esillä e-Golf pienemmällä akustolla, mutta mallista on tulossa uusi versio, jonka toimintasäde on jopa 300 kilometriä. 

Hyundai Ioniq -täyssähköauto

Hyundai Ioniq -mallista on saatavilla hybridi-, ladattava hybridi- sekä täyssähköversio. Näistä Auto 2016 -tapahtumassa esillä olivat hybridi-sekä täyssähköversio. Ladattava hybridi tulee mallistoon ensi vuoden puolella.

Virtaviivaisen ulkonäon omaavan Ioniq-täyssähköauton hinta on alkaen 37 000 euroa ja sen ilmoitettu toimintasäde on noin 280 kilometriä.

Hyundai Ioniq -täyssähköauto.
Hyundai Ioniq -täyssähköauto.

Zoe ja Twizy – Renaultin täyssähköiset ajopelit

Renaultilla oli esitellä tapahtumassa Suomen markkinoille kaksi uutuutta. Suomessa juuri myyntiin tullut Renault Zoe -täyssähköauto on ensimmäisiä pidemmän toimintasäteen omaavia sähköautoja, joiden hinta sopii myös tavallisille kuluttajille. Auto 2016 -tapahtumassa mallista oli esillä "vanhanmallinen" Zoe, joka on varustettu pienemmällä akustolla. Uuden Renault Zoen akuston koko on 41 kWh ja autolle luvataan jopa 400 kilometrin toimintasäde (noin 300 kilometriä normaaliajossa). Zoe ehdottomia etuja on myös sen nopea asiointilataaminen, sillä auto ottaa vastaan kolmivaihevirtaa (jota on saatavilla useista "tavallisista" asiointilatauspaikoista). Zoen hinta on alkaen 32990 euroa.

Renault oli tuonut messuhalliin myös sympaattisen oloisen Twizyn, joka kulkee puhtaasti sähköllä ja voidaan rekisteröidä myös mopoautoksi. Menopeliin mahtuu kuljettajan lisäksi istumaan yksi matkustaja kuskin selän taakse. Nähtäväksi jää tuleeko Twizystä mopoautoilevien teinien uusi suosikki.

Renault Zoe -täyssähköauto.
Renault Zoe -täyssähköauto.
Täyssähköinen Renault Twizy, joka voidaan rekisteröidä myös mopoautoksi. 
Täyssähköinen Renault Twizy, joka voidaan rekisteröidä myös mopoautoksi. 

Tapahtumassa 2 521 koeajoa

Yksi tapahtuman kiinnostavimmasta annista olivat koeajot, jotka lähtivät lämpimästä messuhallista ja myös päättyivät sinne. Järjestelyt saivat messuvierailta runsaasti kiitosta. ”Kolmen päivän aikana ajettiin 2 521 koeajoa, jotka suuntasivat Messukeskuksesta liikenteeseen. Mukana koeajolla oli aina auton edustaja, joten koeajaja sai samalla tietoa auton ominaisuuksista”, kertoo tapahtumasta vastaava Jori Vainio Messukeskuksesta. ”Koeajot sujuivat suunnitelmien mukaan ja aikataulussa pysyttiin hyvin. Koeajajilta tuli paljon hyvää palautetta. Suosituimpia automerkkejä ajettiin jopa yli 90 kertaa päivän aikana, joten tämä oli aika erikoinen viikonvaihde myös autonmyyjille.”

Viikonvaihde osoitti, että Auto 2016 -tapahtuman kaltaiselle autoilun superviikonlopulle on todellakin ollut tilausta. Tapahtuma tulee epäilemättä saamaan jatkoa.

Viikonlopun tapahtuman koeajot alkoivat ja päättyivät Messukeskuksen sisätiloihin.
Viikonlopun tapahtuman koeajot alkoivat ja päättyivät Messukeskuksen sisätiloihin.

Autoja latauksessaTietoa sähköautoista

Lue perustietoa sähköautoista, niiden eduista ja lataamisesta.

Lue lisää

Sähköauton latauslaite valitaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeet huomioiden ja kyseiseen kiinteistöön sopivaksi. 

Neuvoja sähköauton latauslaitteen valintaan

Sähköauton kiinteä kotilatauslaite valitaan aina tapauskohtaisesti.

Lue lisää


Kommentit