Vantaan Tammistossa sähköauton voi ladata aurinkovoimalla

Vantaalla sähköautoilija voi liikkua entistä ekologisemmin lataamalla autonsa aurinkovoimalan tuottamalla sähköllä.
K-citymarket Tammiston latauspisteillä voi ladata auton auringosta saatavalla energialla. 
K-citymarket Tammiston latauspisteillä voi ladata auton auringosta saatavalla energialla. 

Vantaan K-citymarket Tammistossa järjestettiin lehdistölle tilaisuus, jossa tutustuttiin kiinteistöön kesäkuussa valmistuvaan aurinkovoimalaan. Kesko on rakennuttanut kauppapaikkansa katolle Suomen suurimman kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan, joka tuottaa sähköä kiinteistön omaan kulutukseen. Hankittu aurinkovoimala on ns. älykäs voimala, mikä takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset.

Kesko on sitoutunut tehostamaan energiankulutustaan erilaisin säästötoimenpitein ja viime vuosien aikana K-kaupoissa on tehty useita energiaratkaisuja (mm. led-valaistus, kylmälaitteiden ja kiinteistötekniikan etävalvonta, kylmälaitteiden kansitus, lauhdelämmön talteenotto), jotka auttavat tavoitteiden saavuttamisessa. Nyt rakennettu aurinkovoimala on jatkumoa tähän.

Aurinkovoimalasta saatavaa energiaa pystytään hyödyntämään myös K-citymarketin sähköautojen latauspisteillä, joten voimalan esittelyn lisäksi lehdistöpäivään kuului myös sähköauton ja ladattavan hybridiauton koeajomahdollisuus.

Noin 1600 aurinkopaneelia tuottavat jatkossa huomattavan osan Tammiston K-citymarketin kiinteistön sähkön tarpeesta. 
Noin 1600 aurinkopaneelia tuottavat jatkossa huomattavan osan Tammiston K-citymarketin kiinteistön sähkön tarpeesta. 
Aurinkopaneelien asennustyöt ovat loppusuoralla. 
Aurinkopaneelien asennustyöt ovat loppusuoralla. 

Aurinkopaneeleja silmän kantamattomiin

Itse aurinkovoimala on vaikuttava näky – kiinteistön katolle on asennettu noin 1600 aurinkopaneelia, joiden huipputeho on 503 kWp. Tämä tarkoittaa, että kesän aurinkoisimpina päivinä aurinkovoimala kattaa jopa puolet kiinteistön sähkön kulutuksesta.

Vaikka Tammiston K-citymarketin asiakkailla ei pääsyä katolle ja aurinkopaneeleiden pariin olekaan, pystyvät kiinteistössä vierailevat seuraamaan aurinkoenergian tuotantoa reaaliaikaisesti kauppatiloissa sijaitsevilta näyttötauluilta.

Sähköauton lataaminen auringosta

Tammiston K-citymarketiin asennettiin viime talvena sähköautojen latauspisteitä, joista myös sähköauton saa nyt ladattua aurinkoenergialla. Latauspisteiden käyttö on ilmaista, mutta vaatii tunnistautumisen etäluettavalla K-Plussa-kortilla. Tarjoamalla sähköautoilijoille mahdollisuus auton lataamiseen aurinkovoimalla kauppakäynnin yhteydessä autetaan asiakkaita pienentämään omia ympäristövaikutuksiaan.Lue myös seuraavat artikkelit

Blogi: Aurinkosähkö Suomessa, nyt ja tulevaisuudessa

"Kaikki merkit osoittavat, että aurinkosähkö tulee yleistymään merkittävästi Suomessa lähivuosina", kirjoittaa Pasi Kautonen Valoelta.

Lue lisää

Ylen A-studiossa esiintynyt taiteilija Antti Majava kertoi osallistuvansa ilmastonmuutoksen torjuntaan: hän on ajanut biokaasuautoa kahden vuoden ajan. Kuva: kuvakaappaus A-studio. 

Pariisin ilmastosopimus: nostetta liikenteen vaihtoehdoille

Uusi kansainvälinen ilmastosopimus tekee fossiilisista polttoaineista luopumisen entistä tärkeämmäksi.

Lue lisää


Kommentit