Vinkit sähköauton toimintasäteen maksimointiin

Renault on tehnyt koostevideo sähköautojen toimintasäteiden maksimoinnin vinkeistä.

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen toimintasäteet kattavat yleensä hyvin ihmisten päivittäiset ajotarpeet, kuten kaupassa käynnit ja työmatkat. Pidempiä ajomatkoja varten on kuitenkin hyvä tietää keinot, joilla auton toimintasäteen saa maksimoitua.


Vinkit toimintasäteen maksimointiin

Useimmat vinkit ovat jo opetettu autokoulussa tai tiedossa maalaisjärkeä käyttäen. Toistuva auton nopeuden kiihdyttäminen kuluttaa virtaa, kuten bensiiniautoissa polttoainetta.

Maltillinen ja tasainen ajonopeus on yksi tärkeimmistä neuvoista. Mitä nopeampi vauhti, sitä enemmän auto saa tuulesta vastusta ja sitä enemmän se kuluttaa sähköä.

Useimmat sähköautot sekä hybridit keräävät jarrutusvoimasta energiaa, sitä kannattaa käyttää aina mahdollisuuden tullen.

Ilmastointi sekä lämmitys kuluttavat sähköä reilusti, eli kannattaa ennakoida etukäteen ja asettaa sopiva lämpötila auton ollessa latauksessa. Useat sähköauto/hybridi valmistajat ovat luoneet käyttöjärjestelmiä, joiden avulla voit säätää auton lämpötilaa puhelin applikaatioiden avulla.

Tässä olivat päävinkit, katso nyt video: