Volkswagen I.D. - suunniteltu puhtaasti sähköautoksi

Volkswagen I.D. -sähköautolle lupaillaan jopa 600 kilometrin toimintamatkaa.
Volkswagenin vallankumoukselliseksi nimittämä I.D. -konseptiauto esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä. 
Volkswagenin vallankumoukselliseksi nimittämä I.D. -konseptiauto esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä. 

Jo ennen Pariisin näyttelyn julkistusta Volkswagen kutsui I.D. -malliaan yhtä vallankumoukselliseksi kuin Kuplavolkkari oli aikoinaan.

Pariisin autonäyttelyn perusteella mahdollisuudet vallankumoukseen ovat todella olemassa. Volkswagen I.D. -sähköauton maalaillaan vastaavan kahteen sähköautoilun kompastuskiveksi muodostuneeseen seikkaan: toimintasäteeseen ja hintaan.

Volkswagen I.D. -sähköauton luvataan kulkevan yhdellä latauksella jopa 600 kilometriä, mikä tarkoittaisi, että toimintamatka ei olisi syy olla hankkimatta sähköautoa. Volkswagen kertoi myös tiedotteessaan, että auton hinta tulisi asettumaan dieselmoottorilla varustetun Volkswagen Golfin tasolle. Suomesta uuden Volkswagen Golfin saa tällä hetkellä huokeimmillaan noin 23 200 euron hintaan.

Volkswagen I.D.:n on tarkoitus tulla markkinoille vuoden 2020 aikana. Tämän lisäksi Volkswagen ilmoitti auton liikkuvan itsenäisesti vuonna 2025.

Dr Herbert Diess, Volkswagenin brändijohtaja, kertoi: "Vuodesta 2020 lähtien tuomme markkinoille kokonaisen täyssähköautoperheen. Kaikki autot perustuvat arkkitehtuurille, joka on kehitetty erityisesti täyssähköautoja varten – ei ladattaville hybrideille eikä polttomoottoriautoille. I.D. edustaa täyssähköautojen uutta aikakautta."

Lähde: VolkswagenVolkswagenin mallistosta löytyy tällä hetkellä kaksi täyssähköautoa: e-Golf ja e-Up! (kuvassa).

Volkswagenilta tulossa uusia sähköautomalleja

Volkswagen panostaa yhtä enemmän sähköautoihin ja tuo vuoteen 2025 mennessä kuusi uutta sähköautomallia.

Lue lisää

Volkswagen haluaa sähköautoilun eturintamaan.

Volkswagen aikoo myydä miljoona sähköautoa vuoteen 2025 mennessä

Saksalainen autonvalmistaja vaihtoi dieselin sähköön.

Lue lisää


Kommentit