Volkswagen Passat GTE Suomeen ensi keväänä

Volkswagen Passat GTE on ensimmäinen ladattava hybridi isojen perheautojen kokoluokassa. Mallin ennakkomyynti on jo alkanut.

Volkswagenin uusien ladattavien automallien, Passat GTE:n ja Passat Variant GTE:n, ennakkomyynti on alkanut Suomessa lokakuussa. Passat GTE Sedanin hinta alkaa 47 989,41 eurosta ja ja Variant-mallin 48 996,88 eurosta. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen ensi keväänä.

Passat GTE:n teknisiä tietoja

Passat GTE:ssä on kaksi moottoria: 1,4-litrainen bensiinimoottori ja sähkömoottori. Bensiinimoottorin teho on 115 kW (156 hv) ja sähkömoottorin teho on 85 kW (115 hv). Moottoreiden yhteenlaskettu teho on 160 kW (218 hv). Auton toimintamatka sähköllä on jopa 50 kilometriä ja kokonaistoimintamatka 1 100 kilometriä. Yhdistelmäkulutus jää 1,6-1,7 litraan/ 100 km ja CO2-päästöt 37-39 grammaan/km. Passat GTE:n energiankulutus on 12,2-12,4 kWh/100 km, euroissa se merkitsee alle kolmea euroa.

Vaihteistona Passat GTE:ssä on erityisesti hybridikäyttöön kehitetty 6-vaihteinen DSG-automaatti. Huippunopeudeksi sähköllä auto saavuttaa 130 km/h ja hybridillä 225 km/h. Passat GTE kiihtyy 0–100 km/h 7,4 sekunnissa (Variant 7,6 sekunnissa). Auton kokonaispaino on 1 722 kiloa (Variant 1 735), josta litiumioniakuston osuus on 125 kiloa.

Passat GTE:n latausajat

Passat GTE:n litiumioniakun energiasisältö on 9,9 kWh. Auton latausaika 10A:n virralla (2,3 kW:n teholla) on 4 tuntia 15 minuuttia. Kun latausvirraksi vaihdetaan 16A (3,6 kW) on latausaika täyteen vain 2 tuntia 30 minuuttia.

Kiinteästi asennettavista kotilatauslaitteista on yleensä helposti saatavilla virtaa jälkimmäisenä mainitun 16A:n verran.


Passat GTE:n latauspistokkeen paikka sijaitsee etusäleikössä. 
Passat GTE:n latauspistokkeen paikka sijaitsee etusäleikössä. 

Volkswagenin tutut sähköautopiirteet

Passat GTE:n ulkoinen olemus ja sisustus noudattavat Volkswagenin sähköautojen piirteitä, sinisen värin toimiessa korostusmerkkinä. Tämä näkyy mm. jäähdyttimen säleikköä koristavassa sinisessä kehyksessä ja istuimien, koristelistojen ja ohjauspyörän värityksessä. Passat GTE:ssä on vakiona 6,5 tuuman kosketusnäyttö. Näyttö kertoo mm. sähköllä kuljettavan toimintamatkan pituuden, energiavirran ja latausajat sekä lämmitys- ja ilmastointiaktivoinnin sekä ajastuksen. Passat GTE:n vakiovarusteisiin kuuluvat led-ajovalot, sadetunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana, Comfort-etuistuimet, ympäristöntarkkailujärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, monitörmäysjarrutustoiminto, tilapäislatauslaite ja latauskaapeli. Suomen kieli on valittavissa monitoiminäyttöjen, mittariston, radioiden ja navigaattoreiden valikoihin.

Monipuoliset lisävarusteet

Lisävarusteena on saatavilla mm. digitaalinen mittaristo, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja Head-up Display -tuulilasinäyttö. Tarjolla on myös uusimmat infotainment-järjestelmät Apple CarPlay, Android Auto ja Mirror-Link-ominaisuuksilla. Car-Net e-Remote -applikaatio puolestaan mahdollistaa esimerkiksi auton latauksen ja lämmityksen ohjauksen älypuhelinta käyttäen.

"e-Remote mahdollistaa esimerkiksi auton latauksen, lämmityksen ja viilennyksen etähallinnan Android tai iOS- älypuhelimeen ladattavalla applikaatiolla", kertoo Volkswagenin maahantuonnista tuotepäällikkö Olli Tervonen.

Passat GTE:n jälleenmyyntiliikkeet

Auton myynti on keskitetty yhdeksälle Volkswagen-jälleenmyyjälle: Volkswagen Center Espoo, Helsinki, Turku ja Vantaa, Autotalo Laakkonen Tampere, Jyväskylän Autotarvike Jyväskylä, Käyttöauto Vaasa, LänsiAuto Lappeenranta ja Pörhön Autoliike Oulu.

Passat GTE Sedanin hinta alkaa 47 989,41 eurosta ja ja Variant-mallin 48 996,88 eurosta.

Erikoisetuna huolenpitosopimus

Uusiin Volkswageneihin kuuluu loppuvuoden erikoisetuna maksuton huolenpitosopimus kolmeksi vuodeksi. Auton voi huollattaa missä tahansa Volkswagen-merkkikorjaamossa veloituksetta sopimuskauden ajan.

Veloitukseton huolenpitosopimus (36 kk/60 000 km, kumpi täyttyy ensin) on voimassa uusiin yksityisasiakkaiden Volkswagen-henkilöauton tilauksiin 14.11. - 31.12.2015.

Ensimmäiset Volkswagen Passat GTE:t saapuvat Suomeen ensi keväänä.
Ensimmäiset Volkswagen Passat GTE:t saapuvat Suomeen ensi keväänä.


Kommentit