Volvo aikoo myydä miljoona sähköautoa

Ruotsalainen automerkki tavoittelee rajapyykin rikkomista vuoteen 2025 mennessä.

Volvon marssi kohti sähköautomarkkinoita on jo hetken aikaa ollut käynnissä.

Näkyvin askel on tähän asti ollut XC90 T8 plug-in hybrid –katumaasturi, joka hurmaa suorituskyvyllään, tyylikkyydellään ja taloudellisuudellaan.

Pistokehybridi-Volvosta on osoittautunut huippuautoksi, ja samalla linjalla ruotsalaiset aikovat jatkaa.

Yhtiö on ilmoittanut aikovansa myydä yhteensä miljoona sähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Tähän tavoitteeseen se aikoo päästä tarjoamalla hybridiversiota jokaisesta mallistaan ja julkaisemalla ensimmäisen täyssähköautonsa vuonna 2019.

- Tämä on tarkoituksellisesti kunnianhimoinen tavoite. Haaste on suuri, mutta Volvo haluaa olla sähköistämisen eturintamassa, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Volvon XC90 T8 plug-in hybrid -malli on tällä hetkellä Volvon sähköautojen lippulaiva. Autossa on peräti 400 hevosvoimaa.
Volvon XC90 T8 plug-in hybrid -malli on tällä hetkellä Volvon sähköautojen lippulaiva. Autossa on peräti 400 hevosvoimaa.
Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson uskoo, että kaikista myydyistä autoista kymmenen prosenttia on sähköautoja vuoteen 2020 mennessä.
Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson uskoo, että kaikista myydyistä autoista kymmenen prosenttia on sähköautoja vuoteen 2020 mennessä.

Sähköistäminen on ollut käynnissä jo viisi vuotta

Volvo on laatinut sähköautosuunnitelmiaan jo kauan.

Viimeisten viiden vuoden ajan yhtiö on kehittänyt kahta uutta alustarakennetta, skaalattavan alustan (SPA) ja kompaktin modulaarisen alustan (CMA), jotka voivat käyttää joko hybridi- tai täyssähköautotekniikkaa. Suuremmat autot rakennetaan skaalattavan SPA-alustan päälle ja pienemmän sarjan autot kompaktin modulaarisen CMA-alustan päälle.

Yhtiön ratkaisu kehittää autoilun sähköisiä ratkaisuja pohjautuu sen viime kuussa julkistamaan laajaan strategiseen kestävän kehityksen ohjelmaan.

Tavoitteisiin kuuluu ilmastoneutraalin toiminnan lisäksi myös naisten osuuden kasvattaminen johtotehtävissä ja autojen turvallisuuden vieminen tasolle, jolla kukaan ei menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti uusissa Volvo-autoissa vuoden 2020 jälkeen.


Lähde: Volvo

Kuvat: Volvo


Volvo ilmoittaa jatkavansa mallistonsa sähköistämistä ja tuovansa markkinoille täyssähköauton.

Volvolta täyssähköauto vuonna 2019

Volvo ilmoittaa sähköistävänsä mallistonsa – täyssähköautokin tulossa.

Lue lisää

Volvo XC90 T8 -mallissa on yli 400 hevosvoimaa.

Volvo XC90 T8 plug-in hybrid on tehokas ja taloudellinen

Ruotsalaisen autonvalmistajan XC90 T8 plug-in hybrid -katumaasturi hurmaa suorituskyvyllään, tyylikkyydellään ja taloudellisuudellaan.

Lue lisää


Kommentit