YK:n ilmastokokouksen käytössä 50 sähköautoa

Renault ja Nissan tarjoavat YK:n ilmastokokouksen järjestäjien käyttöön 50 sähköautoa kokousedustajien kuljetuksia varten.
Marokon Marrakechissä järjestettävän ilmastokokouksen henkilökuljetuksiin käytetään Renaultin ja Nissanin täyssähköautoja. 
Marokon Marrakechissä järjestettävän ilmastokokouksen henkilökuljetuksiin käytetään Renaultin ja Nissanin täyssähköautoja. 

YK:n vuosittainen ilmastokokous järjestetään tänä vuonna Marokon Marrakechissa ja tilaisuuteen odotetaan yli 25000 osallistujaa 195 eri maasta. Kyseessä on toinen kerta, kun YK käyttää kyseisen konferenssin henkilökuljetuksiin sähköautoja.

Ilmastokokouksen autokalusto koostuu Renault ZOE, Nissan LEAF sekä Nissan e-NV200 automalleista. Kokousedustajia kuljetetaan autoilla kokous- ja majoituspaikkojen välillä.

Renault-Nissan-allianssi asentaa myös Marrakechiin yli 20 latausasemaan sähköautojen lataamista varten.

Renault on ainoa suuri autonvalmistaja, joka markkinoi täyssähköautomallejaan myös Marokossa. Ilmastokokouksen järjestäminen sekä Marokon valtion pyrkimys vähentää hiilidioksidipäästöjään ovat saaneet monet paikalliset yritykset investoimaan sähköautoihin.

Viime vuonna säästettiin 18 tonnia CO2-päästöissä

Viime vuonna Pariisissa järjestetyn kaksiviikkoisen ilmastokokouksen aikana autoilla kuljetettiin 8000 osallistujaa ja median edustajaa. Niillä ajettiin kokouksen aikana yli 175 000 kilometriä täysin ilman pakokaasupäästöjä ja raakaöljyn käyttöä, minkä ansiosta säästettiin melkein 182 barrelia öljyä ja vältettiin 18 tonnin CO2 -päästöt.Lue myös

Sähköautot kuljettavat YK:n ilmastokokouksessa

Pariisin ilmastokokouksen järjestäjien käytössä on 200 täyssähköautoa.

Lue lisää

Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen. Auton 400 kilometrin toimintamatka on markkinoiden toiseksi pisin. 

Renault ZOE -täyssähköauto saapuu Suomeen

Kohtuuhintainen, ketterä ja tilava – näin Renault luonnehtii uusiutunutta täyssähköautoaan ZOE:a, jonka myynti alkaa myös Suomessa.

Lue lisää


Kommentit