Työsuhdeautoilijat ajavat vähäpäästöisemmin kuin muut autoilijat

​Työsuhdeautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo on laskenut lähes 20 % viimeisten kuuden vuoden aikana.

Suomalaiset työsuhdeautoilijat ajoivat vuonna 2015 entistä vähäpäästöisimmillä autoilla ja ympäristöystävällisemmin kuin muut autoilijat. ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastojen mukaan työsuhdeautoissa oli keskimäärin matalammat hiilidioksidipäästöt kuin yleisesti ensirekisteröidyissä henkilöautoissa

Työsuhdeautoilijat ajavat vähäpäästöisemmin kuin muut autoilijat, kertovat ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastot.
Työsuhdeautoilijat ajavat vähäpäästöisemmin kuin muut autoilijat, kertovat ALD Automotiven ja NF Fleetin hankintatilastot.

Työsuhdeautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo on laskenut noin viidenneksen viimeisten kuuden vuoden aikana. Vuonna 2015 työsuhdeautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 118,7 grammaa kilometriä kohden, kun vuonna 2014 se oli 121,6. Hiilidioksidipäästöarvo on laskenut 18 prosenttia vuodesta 2010, jolloin se oli 145 grammaa kilometriä kohden. Trafin tuoreen tilaston mukaan vuonna 2015 ensirekisteröityneiden henkilöautojen keskimääräinen hiilidioksidipäästöarvo oli 123,6.

”Päästöjen laskutrendi on ollut viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävää yritysautoilussa. Vertailu Trafin tilastojen kanssa osoittaa, että yritykset painottavat vähäpäästöisyyttä enemmän kuin yksityishenkilöt. Verotuksen ohella vähäpäästöisyyteen ohjaa yritysten autopolitiikka päästörajoineen. Tästä syystä yritykset korostavat vähäpäästöisyyttä enemmän kuin yksityisautoilijat. Autoilijat voivat omilla valinnoillaan vähentää yhteistä ympäristökuormaa”, kertoo ALD Automotiven toimitusjohtaja Pekka Kivinen.

”Ympäristösertifikaatit, mielikuvatekijät ja verotukselliset syyt kannustavat edelleen yrityksiä valitsemaan entistä taloudellisimpia ja ympäristöystävällisempiä työsuhdeautoja henkilöstölleen. Päästöjen laskutrendiä tulee tukea ja jatkaa edelleen huomioimalla yritysten autovalinnoissa entistä kehittyneemmän moottoriteknologian ja vaihtoehtoisten polttoaineiden tuomat edut. Päästöjen laskutrendi tuo leasingalalle ennustettavuutta ja merkittäviä säästöjä autoilijoille. Mitä vähäpäästöisemmät leasingautot, sitä matalammat leasing-vuokrat riippumatta tulevista leasingautojen uusista autoveromalleista ja sitä enemmän vaihtoehtoiset voimanlähteet kuten hybridi-, sähkö- ja kaasuautot yleistyvät ”, Kivinen jatkaa.

Katso vähäpäästöiset autot Autovertailusta >>Lue myös seuraavat artikkelit

Sähköautot ja ladattavat hybridit kasvattavat osuuttaan työsuhdeautoissa

Työsuhdeautojen määrä on viime vuosina laskenut, kun taas ladattavien autojen osuus työsuhdeautoissa on noussut, kertoo Kauppalehti.

Lue lisää

Suosituimmat työsuhdeautot saatavilla myös kaasuversioina

Vuoden 2015 myydyimmät työsuhdeautot julkaistiin, ja useat merkki- ja mallivaihtoehdot löytyvät myös kaasukäyttöisenä.

Lue lisää


Kommentit