Wilson Kirwalle ympäristö on ykkösjuttu

Entinen huippujuoksija, nykyinen yrittäjä Wilson Kirwa kertoo näkemyksiään ympäristöasioista - "Haaveilen aina, että meillä on asioita, joista olla ylpeä"

Entinen kestävyysjuoksija, nykyinen kahviyrittäjä Wilson Kirwa osallistui Ski Sportin järjestämään Audi Freestyle Ski Tour 2016 – tapahtumaan. Kirwa edusti perustamaansa Wilson Coffee – yritystä, jonka toimitusjohtajana hän toimii.

Kirwa on lisäksi kirjailija ja suosittu puhuja, joka tunnetaan myös tittelillä satusetä. Tapahtumassa Kirwa pääsi testaamaan kaasukäyttöistä Audi A3 g-tronia. Hän kuvaili pilke silmäkulmassa ajokokemustaan ja ympäristönäkemyksiään.

”Sähköautoista olen kuullut paljon, mutta kaasuautoista aika vähän. Tulee mieleen, että kaasu on uusiutuvaa energiaa, joka ei rasita ympäristöä. Cleantechiä ja tulevaisuuden toimintaa”, Kirwa kuvailee ennakko-ajatuksiaan.

Kirwan mukaan ympäristöystävällisyys on hänelle ensisijainen arvo: ”Se tulee ykkösenä”.

Hän pitää tärkeänä, että Suomessa kehitetään uusia vastuullisia toimintatapoja ja innostuu kertomaan näkemyksistään: ”Suomi on tärkeä maa ja meidän täytyy olla esimerkkinä muille. Olemme monessa asiassa maailman kärkeä. Meiltä löytyy teknologiaa, osaamista ja pätevyyttä. Olkoon se sitten sähköä, kaasua tai mitä tahansa, kunhan se on ympäristön kannalta hyväksi. Haaveilen aina, että meillä on asioita, joista olla ylpeä.”

Kirwa myös toivoo, että ihmiset oppisivat tulevaisuudessa elämään entistä ekologisemmin: ”Olen syntynyt Afrikassa, jossa ympäristöasioita ei ole käsitelty vielä hyvin. Olen huomannut, miten tärkeää on huolehtia ympäristöstä, kun ajatellaan esimerkiksi eläimiä ja puhdasta ilmaa. Tämä planeetta täytyy jättää parempaan kuntoon.” Kirwa kertoo esimerkiksi kierrättämisen olevan hänelle erittäin tärkeää.

Vastuullisuus näkyy keskeisesti myös Wilson Coffee - kahviyrityksen toiminnassa. Wilson Coffeen kahvipavut kasvatetaan Kenian puhtaassa vuoristoilmassa ja pientilojen viljelijät poimivat kahvikirsikat käsityönä ja kuljettavat aasin selässä paikalliseen osuuskuntaan.

Wilson Kirwa edusti iloisena Audi Freestyle Ski Tour 2016 – tapahtumassa Messilässä
Wilson Kirwa edusti iloisena Audi Freestyle Ski Tour 2016 – tapahtumassa Messilässä

Audi A3 g-tron saa täydet pisteet

Yrittäjänä ja satusetänä toimiva Kirwa ajaa työssään paljon ja kiertää sanojensa mukaan yli sata paikkakuntaa vuodessa. Tien päällä matkustaminen ei kuitenkaan vaikuta iloista Kirwaa haittaavan: ”Ajaminen on kivaa”, hän hymyilee.

Vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevaa autoa Kirwa voisi ajatella myös omaan käyttöönsä: ”Kunhan hinta on kohdallaan. Kaikkien pitäisi ajatella ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja.”

Audi A3 g-tronin rattiin päästyään Kirwa kehuu erityisesti auton hyvää ajettavuutta, mukavuutta ja kiihtyvyyttä: ”Liikkuu kuin kissa”, hän sanailee. Kirwa arvostelee ajokokemuksen kymmenen pisteen arvoiseksi.

Kirwan kyydissä ei myöskään aika käy pitkäksi, sillä tarinat eivät satusedältä lopu kesken. Hän kertoo esimerkiksi saaneensa ensimmäisen ajokorttinsa tietämättä mikä on kytkin. ”Kun ajoin aikanaan punaista Audia, ihmiset sanoivat, että voihan Wilson!”


Lue myös seuraavat artikkelit

Antti Maunon viikonlopun kestänyt kokemus kaasukäyttöisestä Audi A3 g-ronista oli kokonaisuutena äärimmäisen hyvä.

Audi A3:n kaasuversio vakuutti kaveritkin

Onnettaren suosima Antti Mauno pääsi testaamaan yhden viikonlopun ajan, miltä tuntuu ajaa tuliterällä Audi A3:n kaasumallilla. ”Kokemus oli äärimmäisen hyvä”, Mauno kiteyttää.

Lue lisää

Audilta täyssähköauto vuonna 2018

Audi on vahvistanut, että sen ensimmäinen täyssähköauto tulee tuotantoon vuonna 2018.

Lue lisää


Kommentit