YLE: Uusiutuvan energian käyttö ennätyslukemissa Keski-Suomessa

Kaksi kolmasosaa Keski-Suomen sähköstä ja lämmöstä on uusiutuvaa, kirjoittaa YLE.

Uusiutuvien energialähteiden käyttö on kasvanut vahvasti Keski-Suomessa, kertoo YLE verkkosivuillaan. Uusiutuvien energialähteiden osuus on jo 70 prosenttia maakunnan sähkön- ja lämmöntuotannossa. Kaikesta energiasta uusiutuvien osuus on 43 prosenttia.

Uusiutuvien osuus nousee edelleen ja arvioiden mukaan uusiutuvien osuus kaikesta Keski-Suomen energiasta nousee 60 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

"Sähkön ja lämmön tuotannossa on varaa lisätä uusiutuvien polttoaineiden osuutta. Liikenteessä siirrytään enemmän biopohjaisiin polttoaineisiin jo lakivelvoitteidenkin vuoksi. Lämmitys siirtyy pois öljystä, ja Äänekosken biotuotetehdas tulee vaikuttamaan merkittävästi uusiutuvan energian käyttöön", sanoo projektipäällikkö Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimistosta.

Jyväskylään, E75-tien varrelle, tulee rakentumaan Gasumin kaasutankkausasema. Kuva Espoon Friisilän tankkausasemalta.
Jyväskylään, E75-tien varrelle, tulee rakentumaan Gasumin kaasutankkausasema. Kuva Espoon Friisilän tankkausasemalta.

Päästöttömämpää liikennettä Jyväskylään

Jyväskylän kaupunki aikoo leikata suurimman osan hiilidioksidipäästöistään. Tavoitteena on, että kaupungin energiantuotanto on hiilineutraalia vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa myös, että voimalaitoksia uusitaan pelkästään uusiutuvia energialähteitä käyttäviksi.

"Muun muassa Mustankorkealle valmistuva biokaasulaitos tuo siihen oman lisänsä, mutta monia muitakin ratkaisuja tarvitaan. Esimerkiksi joukkoliikenteen lisääminen, sähköisen liikenteen edistäminen, biokaasubussit ja kaiken kaikkiaan päästöttömämpi liikenne", sanoo Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville.

Lähde: YLELue myös seuraavat artikkelit

Kansanedustajien energiaremonttiryhmän mukaan Suomen teillä pitäisi ​vuonna 2030 Suomessa pitäisi olla noin 200 000 – 300 000 sähköautoa. 

Kansanedustajien energiateesit: Kivihiili pannaan ja maanteille 200 000 sähköautoa

YLE kertoo puoluerajat ylittävän kansanedustajaryhmän vaativan hallitukselta toimia, joilla Suomi vieroitetaan kivihiilestä ja öljystä.

Lue lisää

Ylen A-studiossa esiintynyt taiteilija Antti Majava kertoi osallistuvansa ilmastonmuutoksen torjuntaan: hän on ajanut biokaasuautoa kahden vuoden ajan. Kuva: kuvakaappaus A-studio. 

Pariisin ilmastosopimus: nostetta liikenteen vaihtoehdoille

Uusi kansainvälinen ilmastosopimus tekee fossiilisista polttoaineista luopumisen entistä tärkeämmäksi.

Lue lisää


Kommentit